Leerlingen maken documentaire over onze school en Titus Brandsma

Op 31 mei ging de documentaire “Kennis is maar de helft”, gemaakt door Frank en Guus, in première tijdens een bijeenkomst in theater De Lievekamp.

In het kader van hun profielwerkstuk hebben de leerlingen Frank en Guus uit 6 vwo een documentaire gemaakt over 100 jaar TBL en Titus Brandsma. Voor deze documentaire hebben zij o.a. toestemming gekregen om te filmen in concentratiekamp Dachau en stonden ze tussen de nationale en internationale pers in Rome bij de heiligverklaring van Titus Brandsma. Vanaf de zomer van 2021 zijn beide jongens bezig geweest met het maken van deze film.

Voor de documentaire hebben ze diverse mensen geïnterviewd waaronder oud-rector Toon Jagers en een aantal oud-leerlingen waaronder een van de eerste meisjes op het TBL in de jaren 50 van de vorige eeuw. Ook zijn ze afgereisd naar Bolsward om het Titus Brandsma Museum te bezoeken.

De documentaire is te zien op https://media-events.schaffels.com/kennis-is-maar-de-helft-2/